Bröllopsfrisyrer för bruden

Ett bröllop är för de flesta en av de största milstolparna i ens liv. Det är en dag då man vill känna sig på topp och även vara sitt vackraste tänkbara jag. I synnerhet för bruden är val av frisyr en viktig aspekt av bröllopsplaneringen, eftersom det kommer att ha stor påverkan på hur man ser ut. Frisyren ska passa ens ansiktsform och stil i övrigt, med smink och klänning, som kan vara till exempel klassisk, romantisk, sportig, modern eller lite rockig. Dessutom ska den hålla sig hela dagen utan att tappa formen, genom ceremonin, bröllopsvalsen och övrigt firande.

Uppsatt eller utsläppt?

De flesta blivande brudar väljer någon typ av håruppsättning till bröllopet, hellre än att ha håret utsläppt. Då stannar det på plats och ser lika snyggt ut i slutet av dagen som innan vigseln. Dessutom är detta särskilt vackert i kombination med en klänning som har öppen rygg. Ett alternativ är att bära en halvuppsättning, som samlar den övre halvan av håret i en tofs eller knut, medan längderna exempelvis kan lockas. En sak att tänka på är att gästerna kommer att se dig som brud bakifrån i kyrkan eller lokalen, vilket gör att din frisyr bör vara minst lika vacker från det hållet som den är framifrån.

Ny färg?

Om du har färgat hår till vardags vill du antagligen behålla samma färg även under bröllopet. Här gäller det att färga håret i god tid innan så att eventuella oregelbundenheter och överskottsfärg försvunnit eller alltför starkt pigment har hunnit jämna ut sig till den stora dagen. Samtidigt är det av stor betydelse att färgen sitter kvar ordentligt för att ge ett naturligt intryck. Därför blir de hårfärgningsprodukter du väljer extra viktiga, att de håller hög kvalitet och färgsäkerhet, detta kan hittas på nätet.  Även du som är bröllopsgäst och färgar håret kan med fördel tänka på samma sätt inför festen.