Klädkod för män på bröllop

Mörk kostym, kavaj eller frack – det kan kännas som att män har mer begränsade alternativ än kvinnor när det kommer till att välja bröllopsklädsel för bröllop. Men faktum är att det faktiskt är mannens klädsel som sätter tonen för ett bröllop. Om du vill vara stiligt klädd och skapa en formell känsla på festen är frack den vanligaste klädseln för brudgummen. Jackett är en annan omtyckt klädsel, speciellt om bröllopet äger rum på förmiddagen. Många som gifter sig väljer numera att bära vanlig kostym men även en mer avslappnad klädsel med exempelvis udda byxor, mönstrad skjorta och matchande slips blir alltmer populärt.dress code slips

Att tänka på vid val av brudgummens klädsel

Fundera över hur formellt ni vill att bröllopet ska vara. Klädseln ska anpassas till situationen och en avslappnad stil kan se konstigt ut om ni planerar ett i övrigt sofistikerat bröllop. Att hyra en frack är billigare än att köpa så om du inte planerar att bära frack eller jackett ofta efter bröllopet kan det vara ett lämpligt alternativ. Idag finns ett stort utbud online av unik bröllopsklädsel för den modige mannen. Modern dandy-stil kan exempelvis vara fräckt om du inte är rädd för att experimentera. Tänk bara på att beställa eller hyra klädseln i god tid före bröllopet.

Klädsel för manliga gäster

Följ brudparets önskningar när du väljer klädsel inför ett bröllop, och fråga alltid om du känner dig osäker. Ibland väljer brudparet att avdramatisera klädsel och skriver på bröllopsinbjudan att klädkoden är ”Något du känner dig fin i”. Det går att variera modell på kavajen och färgen på accessoarer inom ramen för brudparets önskan om klädsel. Välj slips/fluga, väst, hängslen och andra accessoarer som definierar din stil och skapar en fin helhet. En prickig fluga till svart kostym är trendigt, personligt och snyggt. Genom att välja kläder du gillar kommer du att kunna använda kläderna även vid andra tillställningar.