Dekorationer till bröllopet

När du planerar ett bröllop finns det en rangordning på alla delar och dekorationerna  brukar inte vara med på topp fem. Istället fokuserar man på klänningen, lokalen, val av präst och liknande. Men till slut är det dags att fokusera på hur du ska dekorera i kyrkan och i festlokalen. 

Temafärger

Bestäm några färger som ni båda gillar och använd det som tema för dagen. Färgerna kan dyka upp i bröllopsbuketten, brudnäbbarnas klänningar och på dekorationerna du ställer på borden. Vanliga färger är blått, rött, lila, grönt och gult. Var försiktig med att inte överanvända temafärgerna, det kan lätt bli skrikigt och på tok för färgglatt för att passa ett lite mer klassiskt bröllop.

Festartiklar

Det är inte en bröllopsfest utan ballonger och rolig rekvisita. Hos Partyhallen kan du köpa ballonger, girlanger och konfetti. Köp stora glasögon, partyhattar, fjäderboas och liknande. I ett hörn av festlokalen kan ni ställa en kamera med självutlösare och gästerna kan klä sig i färgglad och tokig rekvisita och ta kort. Ställ upp ett bord med figurballonger och några exempel på djur och former som gästerna kan försöka göra. Kanske ni kan göra det till en tävling med ett pris för den som lyckas med den mest avancerade figuren.

I kyrkan

Dekorationerna i kyrkan brukar begränsas till gången mellan kyrkbänkarna och framme vid altaret. Traditionella dekorationer är knutna band med små blomsterarrangemang. I en stor kyrka innebär det många buketter, det är mest ekonomiskt om dessa kan tas tillvara på och återanvändas i festlokalen som bordsdekorationer. En uppgift ni kan dela ut till en vän eller släkting som är delaktig i planeringen.