Planera ett frieri

Att fråga om någons hand är nog det läskigaste och mest fantastiska man kan göra. Man vill att allting ska vara perfekt och att personen ska säga ”ja”. Ögonblicket ska vara speciellt för det förevigas för er båda.

Rätt tillfälle

Det är svårt att hitta rätt tillfälle, det bästa är att skapa det själv. Genom att vara lite listig kan du leda din partner till rätt plats vid rätt tidpunkt. Fundera ut vad din partner älskar att göra eller om ni har en plats som är speciell för er båda. Du behöver inte planera ett frieri själv, ta hjälp av dina blivande svärföräldrar och hens bästa vänner för att komma fram till en bra plan. De är nog mer än villig att bistå med idéer och hjälp.

Ringen

Traditionellt ska man redan har valt ut och köpt ringen inför frieriet. Men det är lite riskabelt. Det är inte många som kan sin partners ringstorlek eller vilket typ av utseende de vill ha på en ring som de ska bära resten av livet. En smart tjänst som erbjuds på få ställen är att låna en ring för frieriet och sedan besöka butiken för att tillsammans välja ut den perfekta modellen och storleken. Du har chansen att gissa dig fram när du lånar och blir det inte helt rätt gör det ingenting, hen kan välja en annan modell inför köpet.

Idétorka?

Om du inte riktigt vet hur du ska presentera ringen eller lägga upp frieriet finns det gott om tips på nätet. Här är några vi hittade som vi gillade:

  • Anordna en skattjakt där ringen är priset
  • Sätta självlysande bokstäver i taket där du frågar om hens hand
  • Se till att någon filmar frieriet som ni sedan kan spela upp på bröllopet
  • Boka in en upplevelse som slutar i ett frieri
  • Ta med din partner till skogen för att tälta, kanske du fixar egen glamping och fria framför brasan