Passande kostym för dig som ska gå på bröllop i sommar

Ska du på bröllop i sommar? Beroende på vilket slags bröllop brudparet väljer att ha finns det en del klädkoder som följer med ett sådant tillfälle. Det kan vara allt från smoking, frack och mörk kostym till mer informell klädsel. De vanligaste klädkoderna för sommarbröllop brukar dock vara kavaj, udda kavaj eller sommarfin. Låt oss ta en titt på vad de sistnämnda klädkoderna innebär.

Klädkoder för sommarbröllop

Kavaj, udda kavaj och sommarfin är tre klädkoder som är ganska lika varandra. Definitionen av kavaj är en kostym där både kavaj och byxor är gjorda i samma tyg. Till sommarbröllopet passar exempelvis en linnekostym i ett ljusare tyg bra.

Udda kavaj däremot är snäppet ledigare och du bär då blazer med ett par byxor i annan färg. Med den här klädkoden kan du ta ut svängarna lite mer och vara mer personlig med din stil. Du kan till exempel välja skjorta, tröja eller strumpor med ett festligt mönster.

Sommarfin

Ska ni vara sommarfina passar linnekostymen, stylade med ett par bruna loafers, lika bra här. Är det riktigt varmt kan du lämna kavajen hemma och kombinera byxorna med en linneskjorta. Om du är ute efter en mångsidig kostym som passar de flesta klädkoder, kan du kolla in denna sida.