Ett passande vin till bröllopsfesten

Det är mer en regel än undantag att det bjuds på vin när det är bröllopsfest och då är det extra viktigt att det inte är vilket vin som helst. Precis som bröllopsdagen i övrigt ska både ni och gästerna få ett positivt och varaktigt minne av det vin som det skålades i och det vin som till slut serverades till bröllopsmiddagen. Servera samma vin till er som gästerna.

Rött eller vitt vin

Om du inte själv är vinkännare kan det vara svårt att veta vilket vin som passar till vad. Ofta sägs det att ett tungt smakrikt rött vin passar till rätter med rött mastigt kött och lättare vita viner passar bäst till olika fiskrätter. Den tredje vanliga vintypen, rosévin, kan med fördel drickas till skaldjur och fisk med lite mer smak. Här kan du hitta det som passar just din middag.

Vinprovning

Om du är osäker på vilket vin du skall välja, kan det i många fall vara bra att göra en vinprovning. Under ordnade vinprovningar finns det en uttalad expert med som förklarar vinets sammansättning och smak, samt vad ett specifikt vin passar till för mat. Ofta är det väl investerade pengar att delta i en vinprovning, speciellt om det är för en så viktig händelse som ett bröllop.