Bjuden på bröllop i sommar

Är du bjuden på bröllop i sommar? Grattis till en av sommarens höjdpunkter. Att få gå på en vigsel och ett bröllop innebär att du få vara med om en av de finaste sakerna i livet för ett par. Att två personer säger ja till varandra och lovar varandra att älska varandra i nöd och lust är bland det finaste man kan få vara med om.

Valet av klädsel

Frågan är då vad du ska ha på dig på denna händelse? Framförallt så ska du följa den anmodan som står i inbjudningskortet. Står det valfritt så är det upp till dig vad du vill komma klädd i. Det kan fungera med en snygg blazer för honom och för henne så kan den snyggaste vardagskjolen funka utmärkt. Om det står att det ska vara kavaj så betyder det idag att det det kan en betydligt ledigare stil men med skjorta, kavaj och slips eller fluga. Mörk kostym är ungefär detsamma som kavaj.

Moderna klädkoder

Står det smoking eller frack på inbjudan så vet du att det är en mycket striktare klädsel som gäller. Förutom de klassiska klädkoderna så kan det vara en modernare klädkod som uppmanar alla att komma klädd i vitt. Idag så är det inte så generellt med klädkoderna utan var och en kan få klä sig som de önskar. Kan hända att klädkoderna är något som var mer brukbart förr i tiden. Lämna dock inget till slumpen utan kolla upp med brud och brudgum om du känner dig osäker på hur du ska klä dig inför bröllopet.